Když je takový vedro, jako poslední dny, člověku se nechce ani dejchat, natož jíst teplý, tučný jídla. Saláty jsou v takovým počasí to nejlepší, čim osvěžit organismus a naštěstí existuje milión kombinací ovoce i zeleniny, takže váš salát nikdy nemusí bejt nudnej 🙂
Vyzkoušejte můj včerejší výmysl se zálivkou s dijonský hořčice s vlašskýma ořechama, kterou jsem objevila v Lidlu a která je neuvěřitelně dobrá!
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
½ balení rukoly /asi 70g/
8 soudkových rajčátek San Marzano
½ avokáda
½ fenyklu
zelený olivy podle chuti
hoblinky parmazánu
Zálivka:
1 lžička dijonský hořčice s vlašskýma ořechama
2 lžíce olivovýho oleje
1 lžička červenýho vinnýho octa
mořská sůl, čerstvě mletej pepř
Avokádo podélně rozpůlíme a vydlabeme lžičkou. Do mísy nakrájíme soudkový rajčata na půlkolečka, přidáme nakrájenej fenykl na proužky, olivy a rukolu. A pak zálivku, kterou získáme vyšleháním všech ingrediencí v emulzi. Prsty vše zlehka promícháme, aby zelenina nebyla zmačkaná J Servírujeme v miskách, s kousky avokáda a hoblinkama parmazánu.