Já nejim maliny… 😀 Nevim proč, ta chuť mě nějak nebaví. Ondra je ale zbožňuje, takže když nám jeho táta přivezl malin plnej kufr od auta, plán byl jasnej 🙂 Jde se zavařovat, péct a…tuhle zmrzku podle francouzskýho receptu od Julie Child, musíte taky vyzkoušet!
Počet porcí:4
Doba přípravy: 35 minut
Ingredience:
350g malin
85g třtinovýho cukru /místo cukru můžete použít třeba rýžový sirup/
2 bílky
250ml smetany ke šlehání
1 lžíce vanilkovýho extraktu či dužina z vanilkovýho lusku /jak na extrakt mrkněte sem./
1 lžíce limetový šťávy
Maliny omyjeme, umixujeme a propasírujeme přes jemnej cedník. Do hladkýho pyré přidáme cukr a šleháme nebo mixujeme, dokud se cukr úplně nerozpustí. Pak vmícháme limetovou šťávu a vanilkovej extrakt, kterej zmrzlinu nádherně provoní.
Bílky si ušleháme do polotuha, po vyndání metliček by se špičky pěny měly ohýbat 🙂 Takhle ušlehaný bílky vmícháme opatrně do malinovýho pyré. Smetanu vyšleháme do tuha a jako poslední ji taky vmícháme do růžový dobroty.
Směs nalijeme do mističek a dáme mrazit. Každou hoďku nebo hoďku a půl chodíme zmrzku promíchat nebo mixnout tyčákem, abychom uvnitř rozmělnili zmrzlý krystaly. To uděláme asi 3x – 4x a smetanově-malinovej zázrak je hotovej 🙂 Podáváme s čerstvým ovocem, k lívancům nebo do palačinek.