Řekněte mi, kde dělaj nejlepší horkou čokoládu? Ja jí miluju pěkně hustou a vařicí, ale ve většině podniků jsem se setkala spíš s ohřátým kakaem 🙂 Udělejte si tu nejlepší krémovou horkou čokošku na světě za pár minut, už nikdy nebudete chtít jinou 🙂
Počet osob: 4
Ingredience:
750ml plnotučného mléka
250ml neslazenýho kondenzovaného mléka
1lžička vanilkovýho extraktu
4 lžíce holandskýho kakaa
3 lžíce třtinovýho cukru
2 lžíce škrobu
špetka skořice
panák Amaretta nebo jiný dobroty 🙂
200ml 33% smetany ke šlehání
Kousek čokolády na postrouhání
Do rendlíku nalijeme obě mléka, vanilkovej extrakt, přidáme kakao, cukr, škrob i skořici a metličkou všechno pořádně prošleháme. Směs pomalu přivedem k varu a za stálýho míchání čokošku vaříme do zhoustnutí. Poté rendlík odstavíme z plotny, vmíchame panáčka alkoholu a servírujeme do hrnečků, s nokem z ušlehaný smetany a trochou strouhaný čokolády navrch 🙂 My do toho na čuňáka eště hážem marshmallows a jako jo, hele :)))
No a k Dýňovýmu koláči se tahle horká dobrota hodí nejvíc…recept dodám brzičko!