Čokoládovou polevu můžete použít na dorty, zákusky, vláčnej perník, vánoční cukroví… zkrátka pro různý pečený i nepečený dezerty. Vykašlete se na kupovaný sáčky plný éček a udělejte si svojí vlastní čokopolevu ve vodní lázni 🙂
Jak na to, se můžete podívat ve videu v odkaze.
https://magazin.recepty.cz/…/cokoladova-poleva-recept-a-nav…
Ingredience
120 g čokolády na vaření
100 g másla
2 lžíce mléka
Postup
1. Hrnec naplňte asi do poloviny vodou a položte na něj misku tak, aby se dnem nedotýkala vodní hladiny. Do misky vložte čokoládu a pomalu zahřívejte. Dejte ale pozor, aby se voda nezačala vařit.
2. K čokoládě přidejte do misky máslo. Nezáleží na tom, jestli ho k čokoládě přidáváte už na začátku, nebo až ve chvíli, kdy se čokoláda začne rozpouštět. Tuk se postará o to, aby se poleva nepřipalovala.
3. Rozpuštěnou čokoládu s máslem zjemněte trochou mléka a důkladně rozmíchejte metličkou. Hotovou polevu nechte před použitím mírně vychladnout.