Furt blbnu se zdobením talířů i jejich okolí, při servírování a focení. Jestli máte podobou úchylku a chcete mít třeba nedělní dezert s ovocem krásně ozdobenej, filetky z pomeranče nebo limety, jsou přesně to, co potřebujete 🙂
Zase to neni vůbec nic těžkýho, stačí mít dobře naostřenej nůž.
Pomerančům nejdřív seříznete vršek a spodek, aby se daly postavit. Pak postupně odřezáváte kůru směrem seshora dolu tak, že odkrajujete i bílou spodní slupku, čímž se dostanete až k dužině. Teď už stačí říznout přesně podél vyznačených slupek, jak to vidíte na obrázku…z jedný i druhý strany, až vyndáte krásně čistej filet pomeranče.
Zbytek oranžový dobroty můžete sníst, já většinou vymačkám z ořezu šťávu a bud ji použiju do nějaký marinády nebo svařim s cukrem a bylinkou a mám omáčku na zmrzku nebo zmíňenej dezert.