No a když si jeden den vyhodíte z kopejtka s tatarákem ze svíčkový, ten další se zase uskromníte 🙂 Věřte mi, že knedlíky s vajíčkem na stole, nemusej nutně způsobit obrácení očí v sloup vašich členů domácnosti 😀 Udělejte je prostě trochu líp!
Ingredience pro 2 osoby:
1/2 menšího houskovýho knedlíku
1 menší cibule
2 lžíce másla
kousek slaniny nebo uzeniny, co vám lednice nadělí
4 vejce
sůl, pepř
petržel nebo pažitka na posypání
může být i trocha nastrouhaný goudy
Na másle začneme restovat cibulku spolu s nakrájenou slaninou. Když cibule zesklovatí, přihodíme na malý kostičky nakrájenej knedlík a restujeme do zlatova.
Knedlík krásně chytne vůni a chuť másla! No a je skoro po vaření 🙂 Stačí už jen vyklepnout vejce, který s knedlíkama zarestujeme, ale jen krátce, aby to nebylo suchý jak cesta, rozumíš 🙂 Sůl, pepř a podáváme je nejlíp s trochou strouhanýho sýru, pažitkou a kyselou okurkou.